Näin saat blogisi jakamaan oikean kuvan Facebookiin

Joudutko aina kikkailemaan kuvan kanssa, kun olet jakamassa blogisi (tai sivujesi) linkkiä Facebookiin? Facebookin automaattisesti noutama kuva on väärän kokoinen, vanha tai ei yksinkertaisesti, sitä mitä halusit, joten alat leikkiin, jossa hylkäät automaattisesti haetun kuvan, poistat linkin, lisäät uudelleen ja lopulta kaivat omalta koneelta paremman kuvan.

Eikö olisi helpompaa, jos Facebook ottaisi saman tien sopivan kuvan?

Kuinka asettaa blogisi Facebookiin jaettava oletuskuva

Tätä varten tarvitset:

Suuntaa Yoastin hallintapaneelissa välilehdelle Social » Facebook. Voit halutessasi kirjoittaa oman otsikon ja kuvauksen, joka näkyy Facebookissa aina, kun sivun linkkiä jaetaan. Jos haluat, että Facebookiin menee sama otsikko ja kuvaus kuin Googleen voit jättää nämä kentät tyhjäksi.

Viimeisenä voit asettaa Facebookille oletuskuvan, joka näkyy aina, kun joku jakaa sivun linkin Facebookiin. Suositeltava kuvakoko on 1200 pikseliä leveä ja 630 pikseliä korkea eli hieman eri kuin standardi Facebookin kuvakoko. Varmista siis, että sinulla on riittävän iso kuva, jotta se ei veny sallitun rajojen ulkopuolelle (kuten ylläolevassa kuvassa vasemmalla).

Kun olet julkaissut sivun, kannattaa sinun käyttää Facebookin Sharing Debugger:ia, jotta tieto varmasti kulkeutuu Facebookiin oikein.

Kirjoita sivun permalinkki siihen varattuun kenttään ja paina Debug-nappia.

Jos sivua ei ole vielä kertaakaan jaettu Facebookiin saat seuraavan ilmoituksen: “This URL hasn’t been shared on Facebook before“. Sivusta siis ei ole vielä tietoja Facebookissa. Klikkaa Fetch New Information-nappia.

Facebook käy hakemassa tiedot kyseiseltä sivulta ja näyttää sinulle, miltä postaus tulee näyttämään Facebookissa. Jos esikatselussa näyttää siltä, että tietoja puuttuu (esimerkiksi alla puuttuu Facebookiin jaettava kuva), paina Scrape Again-nappia.

Paina Scrape Again-nappia niin kauan, kunnes Facebook saa haettua oikeat tiedot sivuiltasi.

Kun Link Preview-kohta näyttää hyvältä, on permalinkki valmis jaettavaksi Facebookiin eikä sinun (tai muiden) tarvitse enää kikkailla oudosti istuvien kuvien kanssa.