Etsitkö tapoja, jolla tienata rahaa verkossa? Tämä ei ole lista tavoista, joilla rikastut nopeasti. Jos etsit nopeaa tapaa hankkia rahaa verkossa, olet väärässä paikassa.

Tämä on artikkeli siitä, kuinka kotoa voi tehdä töitä bloggaamalla ja tuottamalla sisältöä. Monet näistä tavoista vaativat paljon aikaa ja vaivaa sekä jonkin verran rahaa, jotta pääsee alkuun. Kunhan olet halukas näkemään blogisi eteen vaivaa, tulet näkemään tuloksia.

Ennen kuin voit aloittaa alla listattujen metodien käytön tarvitset oman kanavan, jossa julkaiset sisältöä. Julkaisukanavia voivat olla oma blogi tai nettisivut, uutiskirje, Facebook-sivu tai -ryhmä, keskustelufoorumi, mobiiliapplikaatio, YouTube-kanava yms.

Blogin kaupallistaminen

Mainostverkostoon liittyminen on yleensä ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun puhutaan blogin kaupallistamisesta. Mainoksilla pystyy tienaamaan rahaa mutta on olemassa myös muita tapoja kaupallistaa blogi.

Affiliate markkinointi eli kumppanuusmainonta

Affiliate markkinointi on tuotteiden tai palveluiden suosittelua lukijoille käyttäen seurantalinkkejä. Sinä tienaat komission, kun joku ostaa tuotteen sinun linkkisi kautta.

Affiliate markkinointi tapahtuu affiliate verkostojen kautta tai suoraan myyvän verkkosivuston oman affiliate ohjelman kautta. Affiliate ohjelmia löytyy hyvin laajasti melkein kaikille toimialoille.

Mieti onko sinulla jotakin tuotteita tai palveluita, jotka voisivat olla lukijoillesi hyödyllisiä. Suositella kannattaa vain sellaisia tuotteita ja palveluita, joihin itse uskoo ja joita itse käyttää.

Tutki, mitkä verkostot palvelevat juuri sinun tarpeitasi ja liity mukaan. Voit myös liittyä myyjien omiin ohjelmiin, jotka löytyvät aina jokaisen sivuston omilta sivuilta.

Affiliate mainonnasta kannattaa rehellisesti kertoa lukijoille, jotta heille on selvää, että artikkeli sisältää affiliate-linkkejä. Monesti lukijat jopa mielellään tukevat blogia käyttämällä affiliate-linkkejä aktiivisesti, kun bloggaaja on kertonut asiasta selvästi ja seuraajat ovat kokeneet saaneensa oikeasti hyödyllistä tietoa.Mainostilan myyminen

Voit myydä mainostilaa sivustollasi joko liittymällä mainosverkostoon (display network) tai myymällä tilaa suoraan. Mainosverkostoon liittymällä voit tienata rahaa CPC- ja CPM-mainoksilla. CPC-mainoksesta (cost per click) sinulle maksetaan, kun joku klikkaa linkkiäsi ja CPM-mainoksesta (cost per mille) sinulle maksetaan, kun vierailijasi näkevät mainoksen.

Jos et halua liittyä mainosverkostoon voit itse myydä mainostilaa. Pääset tällöin eroon välikäsistä ja saat kaikki tulot itsellesi lyhentämättöminä. Useimmat bloggaajat velottavat kiinteän hinnan mainoksen asettamisesta blogiin, koska se on helpompaa kuin klikkausten ja katseluiden hallinta.

Itse myyminen vaatii enemmän töitä kuin verkoston kautta myyminen, koska olet tällöin itse vastuussa hinnoittelusta, sopimuksen ehdoista sekä laskuttamisesta yms.

Myy sponsoroituja artikkeleita

Jotkut bloggaajat eivät halua lainkaan mainoksia blogiinsa, koska mainosverkostoon liittyessäsi sinulla on vähemmän päätösvaltaa siitä, mitä mainoksia blogillasi näytetään. Jotkut lukijat saattavat loukkaantua joistakin mainoksista ja monet käyttävät ohjelmia, jotka estävät mainosten näyttämisen.

Sponsorointi on erinomainen tapa tienata bloggaamalla ilman mainosbannereita. Sponsorointi toimii kuten muuallakin eli yritys maksaa sinulle siitä, että edustat heidän tuotetta tai palvelua, puhut/kirjoitat siitä ja suosittelet/mainostat sitä seuraajillesi.

Jotta pääset alkuun kannatta sinun pistää kasaan 1-2 sivun mediapaketti, jossa kerrot blogistasi, itsestäsi, yleisöstäsi ja vierailijamääristäsi sekä muusta oleellisesta tiedosta, joka voi kiinnostaa sponsoreita (Canvalla on valmiita malleja, joita voi käyttää sellaisenaan tai muokata mieleiseksi). Sitten voit lähestyä sopivia sponsoreita ja ehdottaa sopimusta kanssasi.

Markkinoinnlla, sponsoroinnilla ja tuotesijoittelulla on tarkat säädökset, kun kyseessä on televisio- ja radio-ohjelmat. Blogien mainonta on vielä suhteellisen uutta eikä siitä ole oikein selkeää ohjeistusta mutta voidaan olettaa, että sellainen on tulossa ennemmin tai myöhemmin.

Yleinen trendi on kuitenkin lisääntyneen läpinäkyvyyden suuntaan, joten sponsoroinnista kannattaa aina rehellisesti kertoa lukijoille – monet lukijat jopa mielellään tukevat blogia, kun heille kertoo asiasta rehdisti.

Tienaa rahaa arvosteluilla

Samantyyppisesti kuin sponsoroidusta sisällöstä, voit tienata rahaa kirjoittamalla arvosteluja. Arvostelu, joka sisältää affilate-linkkejä on eri asia. Saat yleensä arvosteltavat tuotteet tai palvelut ilmaiseksi käyttöösi ja sinulle voidaan jopa maksaa arvostelun kirjoittamisesta.

Sinun kannattaa arvostella sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka ovat yleisöllesi kiinnostavia ja hyödyllisiä. Voit lähestyä yrityksiä arvosteluiden tekemisestä ja neuvotella ehdoista.

Tienaa rahaa rakentamalla tai flippaamalla verkkosivuja

Jos osaat rakentaa WordPress sivut, olet jo montaa bloggaajaa edellä. Joskus yritykset haluavat ostaa jo vakiintuneita sivustoja, joita he voivat käyttää omassa yritystoiminnassaan.

Jos osaat rakentaa sivuston tai blogin ja saada sille tarpeeksi kävijöitä voit myydä sen kiinnostuneelle yritykselle. Voit myös ostaa jo olemassa olevat sivut ja tehdä niistä paremmat myyntiä varten, jos et halua aloittaa ihan alusta.

Tämä vaatii, että tiedät minkälaiselle sisällölle on kysyntää ja että osaat hinnoitella ja myydä sivut.

Luo maksulliset jäsensivut

Jos et halua myydä mainostilaa tai hankkia sponsoreita voit rakentaa sivut, joihin kävijät ostavat jäsenyyden.

Uskollisimmat seuraajasi ovat suuria fanejasi ja maksavat mielellään siitä, että pääsevät käsiksi jäsenille tarkoitettuun sisältöösi. Voit tehdä jäsen-osion blogiisi, jossa jaat enemmän tietoa, ladattavaa materiaalia, videoita, äänitiedostoja, kursseja yms. arvokasta sisältöä.

Jäsensivusto voi vaatia paljon aikaa, koska sinun tarvitsee jatkuvasti tuottaa lisää arvokasta sisältöä faneillesi, jotta he jatkavat tilaustaan. Jäsensivusto voi kuitenkin olla erittäin hyvä tulonlähde, koska jäsenet haluavat maksaa kuukausittain sisällöstä.

Voit myös rakentaa jäsenfoorumin, johon on pääsy on maksullista. Foorumit ovat loistava tapa ihmisille päästä kanssasi suoraan keskusteluun ja yhteisöt ovat yleensä erittäin aktiivisia ja kiinnostuneita, koska haluavat todella olla mukana keskustelussa.

Tällaiset jäsenfoorumit ovat arvokkaita niiden sisällön ja jäsenten takia, jolla esimerkiksi jonkin alan ihmiset pääsevät keskustelemaan vertaistensa kanssa ja luomaan uusia kontakteja.

Jäsenfoorumin hallinnointi voi olla erittäin työlästä mutta myös erittäin antoisaa ja siitä voi tienata hyvinkin rahaa.Hakemistosivujen luominen

Toinen vaihtoehto on luoda hakemisto- tai luettelosivut, joilla vierailijat voivat mainostaa ilmoituksiaan. Yleishakemistoille on nykyään hyvin vähän käyttöä mutta paikalliset ja tiettyä markkinarakoa palvelevat hakemistot voivat olla erittäin hyödyllisiä.

Hakemisto voi kerätä arvosteluja paikallisista yrityksistä, jakaa parhaat podcastit tietystä aiheesta tai listata parhaita tuotteita tietyssä kategoriassa.

Voit myös perustaa ilmoitustaulun, jossa esimerkiksi yritykset voivat maksusta mainostaa avoimia työpaikkojaan juuri sinun lukijoille tai jäsenille. Parasta on taas valita jokin tietty markkinarako – yleensä mitä kapeampi sen tehokkaampi – ja asettautua palvelemaan sitä, jolloin sinun sivuista tulee ensisijainen kanava, josta ihmiset hakevat töitä.

Työpaikkailmoitustaulun sijaan voit myös perustaa tapahtumakalenterin, jossa muut voivat mainostaa tapahtumiaan maksusta. Tämä toimii myös, kun sinulla on jo vakiintunut yleisö, koska yritykset maksavat siitä, että tavoittavat yleisösi.

Kuten edellä, tapahtumakalenteri toimii parhaiten, kun sen paikallinen tai suunnattu tiettyyn markkinarakoon. Voit esimerkiksi keskittyä kaupunkisi tai kaupunginosasi tapahtumiin, tietyn alan konferensseihin, webinaareihin tai live-lähetyksiin.

Myy digitaalisia tuotteita

Jos haluat tavat tienata rahaa bloggaamalla, joka ei ole liian työläs voivat digituotteet olla sinulle sopiva valinta. Sinun tarvitsee investoida aikaa ja resursseja tuotteen luomiseen mutta sen jälkeen digituote on suhteellisen vaivaton hallinnoida.

Kuvamateriaalit

Esimerkki mockup kuvasta, johon asiakas saa lisättyä oman myyntituotteen, kuten julisteen tai piirrustuksen.

Jos olet hyvä valokuvaamaan, voit myydä valokuviasi verkossa. Voit myydä printtipalvelun kautta, jolloin asiakas saa itselleen kuvan seinälle tai voit tarjota kuvapaketteja.

Voit myös myydä mockup-kuvia, joihin asiakas saa lisättyä oman tuotteensa valmiiseen kuvaan (esimerkiksi kauniisti aseteltu kuva tyhjästä kehyksestä, johon asiakas lisää oman julisteensa tai valokuvansa).

Jos osaat tehdä digitaalisia tuotteita, kuten fontteja, logoja, piirrustuksia ja kuvia voit myydä myös niitä valmiina tai muokattavina kuvina ja paketteina.

E-kirja

E-kirja on suhteellisen helppo tehdä. Jos olet jo bloggaillut jonkin aikaa voit kerätä vanhoja kirjoituksia ja muokata niistä kirjan. Voit myös kirjoittaa kirjan alusta, jos sinulla on tietoa, joka kiinnostaa yleisöäsi.

Esimerkiksi, jos olet oman alasi asiantuntija voit jakaa omaa ammattitaitoasi tai jos sinä osaat jotakin, jonka voit opettaa muille – esimerkiksi ompeluideoita, kaavoja ja ohjeita.

Kun olet kirjoittanut kirjan voit suunnitella kirjalle kannen ilmaisilla verkkotyökaluilla, esimerkiksi Canva, ja koota kirjan ladattavaan PDF muotoon.

Verkkokurssi

Verkkokurssit ovat toinen tapa tienata rahaa verkossa. Verkkokurssit yleensä myyvät kalliimmalla kuin e-kirjat, koska voit veloittaa kunnollisen palkkion asiantuntijuudestasi.

Sinun pitää luoda kurssisuunnitelma sekä tuottaa kurssille tarvittavat materiaalit, kuten lataukset, diat, listat, kaavat yms. Sinun tarvitsee myös päättää tarjoatko henkilökohtaista tukea kurssilaisillesi – voit tarjota peruskurssin ilman ja kalliimman kurssin, johon sisältyy esim. sähköpostittelu, keskustelu foorumissa/ryhmissä ja/tai VOIP puhelut kanssasi.

Webinaari

Webinaarit ovat loistava tapa jakaa kokemustasi, kasvattaa yleisöäsi ja yritystoimintaasi. Webinaari on samantyyppinen kuin verkkokurssi mutta tapahtuu yleensä livenä ja sisältää lopussa aikaa osallistujien kysymyksille.

Voit käyttää valmista webinaari-alustaa, jonne rakennat kurssisi tai voit pitää webinaarin omilla sivuillasi. Voit myös tehdä pienemmän webinaarin ilmaiseksi, joka esittelee muita webinaarejasi, kurssejasi, tuotteitasi ja palveluitasi, jolloin ihmiset pääsevät tutustumaan sinuun ja tarjontaasi.Myy palveluitasi verkossa

Nopein tapa päästä alkuun on myydä palveluita verkossa. Sinun ei tarvitse investoida tuotteen luomiseen tai myyntitavaran ostoon heti alkuun. Sinun tarvitsee vain luoda sivu, jota kautta ihmiset voivat saada sinuun yhteyttä, kun haluavat työskennellä kanssasi.

Freelance palvelut

Bloggaajana olet jo markkinarakosi asiantuntija. Voit alkaa tienaamaan rahaa tarjoamalla taitojasi ja asiantuntijuuttasi freelancerina. Jos sinulla on jo vakiintunut yleisö, voit aloittaa tarjoamalla palveluitasi heille.

Konsultointi

Konsultoiminen on toinen tapa jakaa asiantuntijuuttasi. Tiettyjen palveluiden sijaan tarjoat asiakkaillesi konsulttina neuvoja ja strategista apua, jotta asiakkaasi voivat tehostaa omaa toimintaansa.

Kuten freelancerpalveluiden kanssa, konsultointi ei vaadi alkuinvestointeja. Luot blogillesi sivun, jossa kerrot minkälaista konsultointia asiakkaat voivat sinulta hankkia. Yhteystietojen lisäksi voit myös tehdä sivuillesi lomakkeen, jolla asiakkaat voivat antaa perustietoa tarpeistaan ja pyytää sinulta tarjousta.

Valmentaminen

Jos konsultin titteli ei tunnu istuvan sinulle, voit harkita valmentajaksi ryhtymistä. Valmentaja tarjoaa neuvoja, motivointia ja ohjausta jonkin tavoitteen saavuttamiseksi. Elämäntapa-, blogi-, puhe-, kirjoitus-, laulu- ja fitnessvalmentaja ovat vain muutama esimerkki.

Olit sitten minkä alan asiantuntija tahansa, voit tarjota henkilökohtaista apua asiakkaillesi valmennuksella. Voit myydä valmennusta tunneittain, päivittäin tai paketteina omissa tiloissasi, asiakkaan luona tai jossakin muualla.

Helpottaaksesi omaa elämääsi ja tarjotaksesi asiakkaillesi kätevää palvelua, voit asentaa varausjärjestelmän blogiisi, josta asiakkaasi voivat varata itselleen sopivia valmennusaikoja.

Myy fyysisiä tuotteita

Onko sinulla idea omasta tuotteesta? Voit perustaa itsellesi verkkokaupan blogisi yhteyteen. Jos sinulla on WordPress blogi voit suhtellisen helposti lisätä verkkokaupan käyttämällä WooCommerce lisäosaa – saat sillä maksuttoman verkkokaupan pystyyn puolessa tunnissa.

Verkkokauppa

Jos perustat omille sivuillesi kaupan joko omien tuotteiden myyntiin tai jälleenmyyntiin, tulee sinun vastuullesi tuotteiden varastointi, valokuvaus, pakkaaminen ja lähettäminen. Fyysiset tuotteet voivat olla työläitä hoitaa mutta niiden myyminen voi olla antoisaa, jos ne ovat juuri sitä, mitä yleisösi kaipaa.

Suunnittele omat printtituotteet

Myymällä itse suunnittelemiasi printtituotteita voit tienata hieman ylimääräistä blogillasi ja tarjoat yleisöllesi jotakin uniikkia ja luovaa. Voit suunnitella tuotteita, kuten esimerkiski t-paitoja, mukeja, kangaskasseja, pinssejä, jääkaappimagneetteja, kalentereita jne. (vain mielikuvitus on rajana!), ja tarjota niitä seuraajillesi.

Itse painaminen ja asiakkaalle lähettäminen jää painoyritykselle, jotta sinä vältyt suurilta alkuinvestoinneilta. Sinä keräät itsellesi osan voitosta ja voit keskittyä bloggaamiseen ja paitojen suunnittelemiseen, kun sinun ei tarvitse varastoida ja pakata tuotteita.

Lahja- ja tilauslaatikoiden myynti

Tilausbokseissa hauskaa on se, että pääset suunnittelemaan jokaisen kuukauden laatikon uuden teeman tai aiheen ympärille.

Lahja- tai tilauslaatikkobisnes on loistava idea sellaiselle, jolla on silmää valikoiman rakentamiseen. Tämä voi olla hyvin työlästä, koska laatikot vaativat kasaamista ja pakkaamista. Tilauslaatikoissa on kuitenkin yleensä se etu, että ne pakataan kaikki yhdellä kertaa, jolloin rupeama on yksi isompi projekti kuukaudessa. Laatikot ovat yleensä myös määrätyn kokoisia, joka tekee lähettämisestä yksinkertaisempaa.

Tilauslaatikot ovat kasvattaneet suosiotaan internetin myötä ja niitä löytyy vaikka mille tuotteille; kauneudelle, sisustukselle, herkuttelulle, muodille, keräilytavaroille yms.

Voit tehdä tilaukseen sitoutumisen helpoksi asiakkaillesi tarjoamalla heille ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi tai alennuksia pitkäaikaisista tilauksista tai ennakotilauksista, jotka ovat tiettyyn tarkoituksenn (joulu, ystävänpäivä, kesä jne.).

Dropship verkkokauppa

Jos et halua itse luoda tai suunnitella tuotteita, voi perustaa verkkokaupan dropship myyjänä, jolloin sinun vastuullasi on rakentaa valikoima, hoitaa asiakaspalvelu ja hallinnoida verkkokauppaa.

Itse tuotteet, niiden varastointi ja lähettäminen jäävät kumppaniyrityksellesi, joka toimii asiakkaalle näkymättömänä osana prosessia. Sinä voit keskittyä itse palvelukokemuksen hoitamiseen ja varmistaa, että asiakkaasi ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Parhaiten onnistut tässä, kun erikoistut johonkin markkinarakoon. Jos sinulla on jo blogi ja vakiintunut yleisö, voi se olla luonnollinen jatke blogillesi, että alat tarjoamaan lukijoillesi samoja tuotteita, joita itse käytät.

Dropship kumppaneita voi kuitenkin olla hankala löytää. Jos et löydä sopivaa kumppania voit harkita affiliate markkinointia sen sijaan.

Toivottavasti olet saanut ideoita siitä, kuinka voit tienata rahaa bloggaamalla ja tuottamalla sisältöä. Panostamalla julkaisukanavaasi ja tuottamalla sisältöä, joka on tarkoituksenmukaista ja merkityksellistä yleisöllesi saat itsellesi menestyvän blogin.